вторник, юли 18, 2006

Палачинките на брат ми :)



500 мл прясно мляко
3 яйца
около 10 с.л. брашно
щипка сол
захар

и получаваме тестото за палачинки. Не знам защо, но според мен палачинките стават по-вкусни, когато вместо прясно мляко се използва газирана вода. Брат ми ги е правил и с натурален сок, но специално тези ги приготви с мляко. Забавно ми беше да го гледам как ги преобръща с тигана :-)


1 коментар:

  1. Като опитен палачинкоготвец мога да ти кажа, че е много хитро да се сложи течен подсладител в тестото вместо захар - смесва се по-добре, не се карамелизира (т.е. няма проблеми със залепването за дъното на тигана) и освен това палачинките стават малко по-диетични :)

    ОтговорИзтриване